5 Sätt att Förbättra företagens Cybersäkerhet

Nästan alla företag har en onlinenärvaro, vilket innebär att cybersäkerhet bör ha högsta prioritet.

Om du har en företagswebbplats, lagrar kunddata i molnet eller driver en server på plats, måste du vidta åtgärder för att implementera en effektiv cybersäkerhetsstrategi och köra regelbundna kontroller för att säkerställa att dina säkerhetsåtgärder är tillräckliga. För att komma igång, ta en titt på dessa fem sätt att förbättra företagens cybersäkerhet nu:

1. Verifiera konton

Om du accepterar onlinebetalningar är det viktigt att ge kunder och klienter tillgång till säkra betalningsmöjligheter. Du vill dock se till att ditt företag inte drabbas av bedrägerier med onlinebetalningar.

Med smarta betalningslösningar kan du utföra omedelbara kontoverifieringar för att säkerställa att informationen du får från en kund inte är bedräglig. Genom att minska risken och genomföra kontroller i realtid ger förbättrade betalningslösningar ditt företag ett extra lager av onlineskydd.

2. Begränsa dataåtkomst

Användaråtkomstkontroller ger dig möjlighet att begränsa dataåtkomst och säkerställa att anställda bara kan visualisera data som är relevanta för deras jobbroll. Tyvärr sker en betydande del av cyberbrottsligheten internt, vilket innebär att företag måste skydda obehörig åtkomst från anställda, såväl som externa hackare. När du implementerar användaråtkomstkontroller kan du förhindra personal från att få åtkomst till konfidentiella eller ekonomiska data om de inte har uttryckligt tillstånd att göra det.

3. Använd multifaktorautentisering

När anställda loggar in på ditt företags plattformar eller mjukvara, multi -faktorautentisering betyder att de måste ange minst två typer för att få åtkomst. Efter att ha angett ett lösenord, till exempel, kan en SMS-kod skickas till användarens telefon, eller de kan bli ombedd att öppna en motsvarande app på en mobil enhet. Med mer än en autentiseringsmetod minskar det risken för att obehöriga får tillgång till ditt företags system och hjälper till att hålla din data säker.

4. Håll nätverk säkra

Ditt företags nätverk stödjer din IT-infrastruktur, men det kan också vara ett enkelt sätt för hackare att få tillgång till dina system. Det finns dock många sätt att optimera säkerheten, inklusive att begränsa eller inaktivera dynamiska värdkonfigurationsprotokoll (DHCP), använda WPA2-kryptering, uppdatera firmware regelbundet och implementera system för intrångsdetektering. När du har rätt protokoll på plats kan du identifiera potentiella hot och lindra dem snabbt.

5. Utbilda personal i onlinesäkerhet

Om anställda är omedvetna om grundläggande cybersäkerhetsprinciper kan de oavsiktligt ge åtkomst till obehöriga användare.

Sociala ingenjörsattacker blir allt vanligare och personalen är ofta intet ont anande mål. Genom att implementera effektiva cybersäkerhetsutbildningar för anställda kan du säkerställa att dina team kan motstå dessa attacker och flagga potentiella problem till din IT-personal,

Håll ditt företag säkert online

Dina IT-system låter dig effektivisera verksamheten, utöka din verksamhet och leverera optimal prestanda men de kan också utgöra en betydande risk för ditt varumärke. Oavsett vilken typ av verksamhet du driver, kommer att vidta åtgärder för att öka ditt företags onlinesäkerhet förbättra ditt skydd och minska risken för dataförlust, regelöverträdelser och skada på rykte.

By Triforce

Lämna ett svar

Relaterade artiklar

  • Polestar vs Tesla? Vad säger elektrikern?

  • Effektivisera ditt Skrivande med Tolio AI-Skrivverktyg

  • Hur du kan Använda Teknologi för att Effektivisera dina Studier

  • Kryptovalutornas Tidsålder: En Jämförelse Mellan Bitcoin och Ethereum

  • Vad är lån utan UC?

  • Hur Fungerar 5G? Förklarat!