7 Sätt du kan Dölja din Identitet Online

Att njuta av innehåll på webben betyder inte att du glömmer bort din integritet. Du måste följa försiktighetsåtgärder om du inte vill att hackare ska stjäla din data och spåra din identitet.

Många tror att de måste vara ”nördar” för att vara säkra på nätet. Men i motsats till vad många tror ​​behöver du inte kodningsförmåga för att dölja din identitet online. Fortsätt läsa den här artikeln för att hitta sju enkla tips som kan hjälpa dig att dölja din integritet online, även om du inte är en datanörd.

1. Dölj din IP-adress

Din IP-adress tillåter webbplatser och internetleverantörer att identifiera dig online. Om du inte vill att oönskade personer ska hitta din information kan du söka efter ”how to hide my IP address” för att vara på den säkra sidan. Genom att dölja din IP-adress kan du maskera din plats varifrån du ansluter till internet. Om du gör det kommer du också enkelt att få tillgång till det geobegränsade innehållet. Det kommer också att säkerställa att hackare inte kan bryta sig in i din dator och stjäla dina värdefulla data. Det vanligaste sättet att dölja din IP-adress är att använda en VPN.

2. Logga ut från webbplatser

Många människor har för vana att vara inloggade på webbplatser. Du kanske inte vill logga ut från webbplatser du besöker ofta för att slippa besväret med att logga in varje gång. Kom dock ihåg att hackare enkelt kan stjäla din data och utföra oönskade åtgärder med ditt konto om du förblir inloggad.

Det är därför du måste logga ut från webbplatser och webbapplikationer. Om du gör det minimerar du risken för att hackare mixar med ditt konto. Du bör också uppdatera ditt lösenord regelbundet på webbplatser du besöker dagligen.

3. Håll dig säker på sociala medier

Att överdela din information på sociala medier är aldrig säkert. Om du har ställt in dina inlägg på ”Public/publik” på sociala plattformar kan hackare enkelt läsa dina inlägg och hitta den information du inte vill att de ska läsa. Det är därför du måste vara mycket försiktig med att använda sociala konton. Se till att du aldrig delar något på sociala medier som kan göra det möjligt för hackare att komma åt din data. Följ säkerhetspraxis för sociala medier för att hålla ditt konto säkert och undvika hackningsförsök.

4. Undvik att dela din personliga information

Även om du inte spenderar massor av timmar på sociala medier måste du fortfarande vara försiktig med att dela din information online via forum etc. Tänk på att varje enskild onlineportal eller forum är sårbara för säkerhetshot. Du bör till varje pris undvika att dela din personliga information online om du inte vill att hackare ska stjäla din data. Fyll aldrig i några formulär eller svara på e-postmeddelanden du får från okända personer. Dela istället din data med betrodda personer när du blir tillfrågad.

5. Anta trygga surfvanor

Det är viktigt för dig att ta bort din sökhistorik och dina cookies regelbundet. Genom att göra det säkerställer du att alla som får tag i din webbläsare inte kan ta reda på dina personliga uppgifter och referenser som du inte vill dela. Du måste undvika att surfa på webbplatser som du tycker ser konstiga ut. Till exempel, om en webbplats påstår sig erbjuda en gratis gåva i utbyte mot din personliga information, är det bäst att undvika en sådan webbplats och rapportera den till myndigheterna.

6. Lita på en sekundär e-postadress

Du behöver inte nödvändigtvis använda din primära e-postadress för alla onlineaktiviteter. Om du till exempel ska skapa ett konto på en ny webbplats eller beställa något från en butik bör du lita på din sekundära e-postadress.

Att använda ett sekundärt e-postkonto ger dig friheten att utföra onlineaktiviteter utan att riskera ditt primära e-postkonto. Se till att du aldrig använder samma lösenord för dina primära och sekundära konton. Det är bättre att använda en separat brevlåda för att komma åt ditt primära e-postkonto för att vara på den säkra sidan.

7. Håll dina betalningsuppgifter säkra

När du handlar online eller surfar på webben är det viktigaste du behöver göra att hålla dina betalningsuppgifter säkra.

Onlinebedragare kan enkelt stjäla pengar från en användare som offentliggör sina kontouppgifter eller som inte lagrar dem säkert online. Se till att du aldrig delar dina kreditkortsuppgifter på en webbplats du inte litar på. Det är bättre att använda ett virtuellt betalkort när du handlar online för att undvika att riskera ditt riktiga kredit-/betalkort.

By Triforce

Lämna ett svar

Relaterade artiklar