Är Ethereum en bättre långsiktig investering än andra kryptovalutor?

Bitcoin har dominerat kryptomarknaden under en längre period, men det ser ut som att dess regeringstid kan närma sig ett slut nu när Ethereum är på väg att slutföra sammanslagningen. Under de senaste månaderna har Bitcoin kämpat för att övervinna motståndszonen och gå över sitt nuvarande pris, men det misslyckades med att registrera en anständig ökning. Ethereum och andra altcoins har försökt att bryta uppåt under samma period och fått motstånd. Ethereum är den mest populära altcoinen och har större användbarhet än många andra kryptovalutor, så investerare och entusiaster litar på det när de bygger portföljer.

Ether (Ethereums infödda token) har registrerat en stadig ökning i värde sedan den lanserades 2015. När Vitalik Buterin först introducerade den på marknaden hade den ett värde på $0,311, men den växte snabbt under åren och fick mycket volatilitet. Ether erbjuder en avkastning på 700 000 % för tillfället eftersom den har upplevt ökad volatilitet på grund av världsomspännande händelser och en skakig börs. Även om det nådde några toppar och dalar under de senaste månaderna, tror experter att den massiva mjukvaruuppgraderingen från september 2022 kommer att få priset att skjuta i höjden under de följande månaderna.

Det som skiljer Ethereum från de andra digitala valutorna är dess användbarhet som ett mjukvarunätverk som underlättar apputveckling, skapande av NFT och hantering av digitala verktyg. Ethereum-nätverket har otaliga applikationer och användningsområden inom tekniksektorn, särskilt för decentraliserad ekonomi, underhållning, musik och spel. Dess särskiljande egenskaper gör den till en av de mest populära kryptovalutorna bland investerare. Enligt dess årliga ränta är Ethers ROI runt 300%, vilket innebär att investerare kan fyrdubbla sin investering. Och låt oss inte glömma att priserna på kryptovaluta är ganska volatila, så eters pris kan klättra över natten.

Den allmänna konsensus tror att ETH:s pris kan öka efter sammanslagningen, även om marknaden registrerat en nedgång under de senaste månaderna.

Vad påverkar Ethereum-priset

Investerare bör förstå förändringarna i Ethereums värde innan de lägger till det i sina portföljer. Ethereum är en blockchain med öppen källkod som möjliggör smart kontraktsutveckling. Vitalik Buterin skapade Ethereum eftersom kryptoanvändare var missnöjda med Bitcoins begränsade användbarhet. Även om altcoins är lika flyktiga som alla andra kryptovalutor, tror många specialister att eter är ett av de mest flexibla och stabila mynten eftersom det använder blockkedjeteknologi på ett gediget sätt.

Ethereum använder sin revolutionerande blockchain-teknik för att skapa en mjukvaruplattform som underlättar skapandet av decentraliserade applikationer som inte kräver någon tredje parts inblandning. Sedan lanseringen har denna altcoin haft ambitiösa planer på att decentralisera affärsverksamhet och valutahandel. Ether används för att köpa decentraliserade appar som körs på Ethereum-nätverket och uppmuntrar gruvarbetare att köra Ethereum-protokollet på sina enheter. Ur denna synvinkel har Ethereum och Bitcoin liknande belöningssystem.

Ethereums pris beror på efterfrågan och utbudet på marknaderna. En rad faktorer påverkar dess utveckling och värde, så låt oss diskutera dem i detalj.

Domination av Bitcoin

Ingen kan förneka att även under rådande marknadsförhållanden har Bitcoin fortfarande det största inflytandet över värdet på andra digitala mynt. När dess pris stiger ökar också de andra kryptovalutornas värde proportionellt. Och det omvända händer när priset sjunker. Ethereums pris påverkas dock också av myntet som dominerar marknaden och med tanke på att Bitcoin har varit det digitala myntet nummer ett enligt börsvärde påverkar det Ethereums utveckling direkt. Vi bör också nämna att i juli 2021 dominerade Ethereum Bitcoin för första gången i historien, och om trenden fortsätter 2022 kan Ethereums pris stiga.

Crypto-entusiaster ser Ethereum som en äldre token

En rad tillgångar finns tillgängliga på kryptovalutamarknaden för olika investerarsegment. Legacy digitala mynt som Ethereum och Bitcoin är idealiska för långsiktiga investeringar eftersom de har lägre risk än nyare tokens. De som undrar hur man köper Ethereum för att lägga till sina portföljer bör veta att det är tillgängligt på handelsplattformar där de kan jämföra priset med nyare kryptovalutor och bestämma vilken investering de tycker är mer lönsam för sina portföljer.

Ethereum utbud och efterfrågan Från och med 2021 har Ethereum engagerat sig i en nätverksförändringsprocess. Ethereum främjade alltid det faktum att det har ett obegränsat utbud av mynt, men detta kan ändras. Ethereum London Hard Fork kommer att sänka avgifterna den tar ut från kryptoanvändare, vilket kan påverka det tillgängliga utbudet av Ethereum. Processen kan utlösa ett deflationstryck på ETH, vilket ökar ETH:s pris över tiden eftersom det maximala utbudet kommer att bli begränsat.

Plattform uppgraderingar

Varje förbättring av Ethereum-plattformen kommer att återspegla dess mervärde. Den senaste tiden har plattformen upplevt olika omfattande uppgraderingar som har hållit kryptovalutans värde högt. Uppgraderingarna är uppdelade i fyra steg: Frontier, Homestead, Metropolis och Serenity. Serenity är följande uppgradering som planeras för Ethereum-plattformen och syftar till att förbättra dess skalbarhet, hastighet och effektivitet.

Sammanslagningen kommer också att påverka blockkedjans funktionalitet eftersom det gör det möjligt för nätverket att lösa flaskhalsar och öka antalet transaktioner. Sammanslagningen definieras som det mycket utlovade ögonblicket då Ethereum kommer att byta till en proof-of-stake konsensusmekanism som gör det möjligt att köra på överlägsen teknologi.

Ökning av NFT Icke-fungibla tokens påverkar också Ethereums tokens eftersom de är en form av kryptovaluta som innehåller tillgångar istället för att hålla pengar. Varje icke-fungibelt objekt har ett distinkt värde, vilket tillför värde till Ethereum-blockkedjan som är värd för NFT:er. Varje ökning av antalet NFT-affärer orsakar en topp i Ethereums värde eftersom de två marknaderna är nära besläktade.

Institutionell och investeringsanvändning Europeiska investeringsbanken avslöjade att den planerar att erbjuda en tvåårig digital obligation på Ethereum blockchain med start i april 2021, vilket ledde till ett nytt prisrekord för valutan. Dessutom meddelade Visa i mars 2021 att människor nu kan handla med USD Coin genom blockkedjan Ethereum. Under de senaste två åren tillkännagav flera företag sina investeringar i Ethereum, och varje ny supporter ökade priset på myntet.

Slutlig ord

Vad som än händer i framtiden kommer Ethereum med största sannolikhet att registrera förbättrad funktionalitet och efterfrågan.

By Triforce

Lämna ett svar

Relaterade artiklar