Hur man Flyttar Menyn till Vänster på Windows 11

Windows 11 Microsofts operativsystem för datorer, bärbara datorer och surfplattor introducerade ett helt nytt, macOS-liknande användargränssnitt. Den har en minimalistisk look med rundade fönsterhörn och pastellfärger. Tillsammans med Aktivitetsfältet har Startmenyn flyttats till mitten av skärmen istället för den vanliga vänstra positionen. Den nya Start-menyn är en av de mest omtvistade ändringarna.

Det finns en mängd olika anledningar till varför användare inte föredrar det nya centrerade aktivitetsfältet, allt från muskelminne till normer eller dålig funktionalitet. I det här inlägget har vi förklarat hur du flyttar startmenyn i Windows 11 till vänster position.

Flytta startmenyn i Windows 11 till vänster

Med Windows 11 har Microsoft justerat aktivitetsfältet till mitten (standardalternativ). Jämfört med Windows 10:s vänsterorienterade aktivitetsfält, ser Windows 11:s aktivitetsfält mer ut som något från macOS. Bortsett från positionsjusteringarna har aktivitetsfältet i Windows 11 förlorat och fått några viktiga funktioner. Det finns två enkla sätt att flytta Windows 11:s startmeny till vänster.

Metod 1: Använda Inställningar-appen

Om du har Windows 11 installerat på din dator och föredrar den äldre justeringen med ikonerna till vänster, innehåller programmet Inställningar ett alternativ för att ändra aktivitetsfältets beteende. Så här gör du:

  • Steg 1: Öppna appen Settings genom att söka efter den i startsökrutan. Du kan alternativt trycka på Win + I på ditt tangentbord för att snabbt starta Inställningar.
  • Steg 2: Navigera till Personalisering avsnitt via den vänstra navigeringsrutan.
  • Steg 3: Hitta och flytta till Aktivitetsfältet under fliken Personalisering och expandera undersektionen Aktivitetsfältsbeteenden. Du kan också snabbt navigera till avsnittet genom att högerklicka på aktivitetsfältet och välja Inställningar för aktivitetsfältet från rullgardinsmenyn.
  • Steg 4: Välj slutligen Vänster från rullgardinsmenyn finns precis bredvid Aktivitetsfältsjustering.

Det är allt! Startmenyn på Windows 11 tillsammans med andra aktivitetsfältsikoner flyttas nu till vänster. Det krävs inga omstarter eftersom ändringen är omedelbar. Du kan alltid gå tillbaka genom att gå tillbaka till samma plats och välja Center från rullgardinsmenyn.

Metod 2: Använd Startdock Start11

Start11 är ett tredjepartsprogram från Stardock Software som är värt att kolla in om du föredrar en högre nivå av anpassning än vad Windows 11 erbjuder. Det låter dig flytta aktivitetsfältets ikoner från mitten till vänster samtidigt som det ger dig möjlighet att flytta hela aktivitetsfältet till toppen. Användare kan också anpassa Start-menyn så att den ser ut och känns som Windows 10.

Start11 är ett lager som sitter ovanpå Windows 11 och ger ett mer bekant gränssnitt för att interagera med operativsystemet. Så här kan du flytta Start-knappen till vänster via Start11.

Steg 1 : Laddar ner den senaste versionen av Start 11 från utvecklarens officiella webbplats.

Steg 2: Installera och starta programmet på din Windows 11-dator.

Steg 3: Navigera till Start11 > Startknapp och stäng av alternativet för Placera startknappen i mitten utanför aktivitetsfältet under Relaterat.

Några andra ändringar du nu kan göra inkluderar att flytta hela aktivitetsfältet till toppen (under Start11 > Aktivitetsfältet > Aktivitetsfältets position ), du kan också ändra Windows 11 Start-menyn för att nu se ut som den som finns i Windows 7 eller Windows 10.

By Triforce

Lämna ett svar