Ljudet på Dator med Windows 10 Fungerar Inte – Så här Åtgärdar du det

En bärbar dator är mycket mer än bara ett sätt för dig att skriva. Moderna bärbara datorer har blivit ett komplett paket, och ljudbaserat innehåll och kommunikation är en stor del av detta paket.

Men om dina Windows 10-högtalare för bärbara datorer slutar fungera kan det visa sig vara ett problem för dig. Om din bärbara dators ljud inte fungerar av någon anledning och om du är osäker på hur du ska lösa problemet, oroa dig inte, eftersom vi har lösningarna.

I den här artikeln kommer vi att guida dig med de bästa sätten att felsöka det bärbara ljudproblemet som du har stött på. Genom att använda de metoder som vi förser dig med kommer din bärbara Windows 10-dator inte att vara tyst för länge.

Hur fixar jag ”Inget ljud” på en bärbar dator med Windows 10?

Det finns många korrigeringar på detta problem, allt från några mycket enkla och uppenbara sådana, hela vägen till de som kräver en viss nivå av expertingripande. Men det finns chanser att dessa korrigeringar kan hjälpa dig att bli av med ljudproblemet för en bärbar dator med Windows 10.

1. Kontrollera volymen på din bärbara dator

Tja, det här är en väldigt uppenbar lösning till att börja med, men saker och ting behöver inte alltid vara för komplicerade, eller hur?

Om ljudet för din bärbara dator inte fungerar finns det chans att du av misstag har stängt av din Windows 10 bärbara högtalare eller kanske har anslutit din bärbara dator till någon extern ljudkälla, som en Bluetooth-högtalare. Kontrollera högtalarikonen i det nedre högra hörnet av aktivitetsfältet i Windows och se till att dina bärbara högtalare är valda som primär ljudkälla och att volymen verkligen är uppskruvad.

2. Prova en extern ljudkälla

Även om detta inte nödvändigtvis är en lösning kommer det fortfarande att låta dig veta om det finns ett defekt i dina bärbara högtalare. Om du har problem med din bärbara dators inbyggda högtalare, försök att ansluta din bärbara dator till en extern ljudutgångsenhet, som ett par hörlurar eller en Bluetooth-högtalare.

Om du kan få ljudet via den externa ljudenheten, betyder det att det antingen finns ett hårdvaruproblem med din bärbara dators inbyggda högtalare eller att det finns ett problem med högtalardrivrutinerna. I båda fallen har du nu begränsat problemet.

Prova att uppdatera/installera om Windows högtalardrivrutiner och kontrollera om högtalarna börjar fungera. Om de fortfarande inte gör det måste du ta din bärbara dator till ett närliggande servicecenter för att reparera högtalarna.

3. Inaktivera ljudförbättringar

Om du har aktiverat någon form av ljudförbättringar på din Windows 10-bärbara dator finns det chanser att detta kan vara orsaken till att dina bärbara högtalare inte fungerar. För att åtgärda problemet måste du utföra följande steg:

  • Gå till menyn Ljud
  • Välj den ljudenhet som du försöker använda (högtalare)
  • Klicka Egenskaper
  • Se till att rätt format stöds är markerade och alla förbättringar som har aktiverats måste inaktiveras nu
  • Försök spela upp ljudet nu.
By Triforce

Lämna ett svar

Relaterade artiklar