Så här Felsöker du din Bärbara Dators Batteri – Tips & Råd

Laptopbatterier lagrar energi i form av kemisk energi. Den omvandlas sedan till elektrisk energi för att driva din bärbara dator.

Som du skulle ha gissat vid det här laget påverkas dessa kemiska batterier av flera faktorer som temperaturförändringar, laddningscykler och slitage. Det leder till problem som försämrad kapacitet, långsam laddning eller ännu värre att inte ladda alls. Beroende på hur allvarligt problemet är, här är några korrigeringar för ditt batteri.

Grunderna

Innan du går igenom alla möjliga lösningar hoppas vi att du har kontrollerat de grundläggande sakerna. Om du inte redan har gjort det, prova först ett annat eluttag innan du gör några ändringar på den bärbara datorn. Om det inte förändrar någonting, kontrollera laddaren för lösa anslutningar mellan tegelstenen och nätsladden. Leta också efter tecken på skada på kabeln.

Testa Windows-felsökning

Windows 10 är inte bara funktionsrikt utan erbjuder också utarbetade felsökningsalternativ. Microsofts operativsystem kan upptäcka och åtgärda problem på egen hand. Så det är värt att testa Windows ’Power Troubleshooting’. För att komma åt den här funktionen, tryck på Windows-knappen och skriv in ’Felsökningsinställningar’. Om du klickar på den visas menyn Felsökning. Välj Ytterligare felsökare som visas i skärmdumpen nedan.

Apple batteri felsökning

De som har Apples bärbara datorer har möjlighet att kontrollera batteristatus med hjälp av de inbyggda verktygen. För att komma åt den här funktionen, klicka på Apple-menyn, välj sedan Systeminställningar. Leta upp alternativet Batteri och klicka sedan på Batterihälsa. MacBook kommer att ge dig ett av följande fyra meddelanden:

Normalt: Enligt MacOS verkar batteriet fungera som det ska

Service rekommenderas: Det kan vara ett problem med ditt batteri. Kontakta Apple auktoriserat servicecenter för att ytterligare utvärdera batteriet.

By Triforce

Lämna ett svar

Relaterade artiklar