Hur du förvandlar din gamla TV till Smart TV

Nästan varje TV som säljs idag är en smart TV, vilket innebär att den kan ansluta till internet och strömma musik och videor från tjänster som Disney+ Hotstar, Netflix, Prime Video, Spotify och YouTube. Men vad händer om du har en perfekt fungerande gammal TV och du inte vill uppgradera till en ny smart TV just nu? Måste du leva med din TV:s ”dumma” operativsystem och lämnas utanför fantastiska appar för streaming av ljud och video och andra moderna funktioner? Inte riktigt. Det finns flera sätt på vilka du kan förvandla din icke-smart-TV till en smart-TV, och utan att spendera mycket pengar. Men först, låt oss lära oss vad som gör en TV smart.

Enheter som förvandlar icke-smart-tv till smart-tv

  1. Android TV-baserad mediaspelare eller Chromecast
  2. Apple TV 4K
  3. Amazon’s Fire TV-enheter
  4. Spelkonsol: Xbox eller Sony PlayStation

Använd bara din gamla dator/laptop

Det finns olika sätt på vilka du kan förvandla din icke-smart-tv till en smart-tv, och det bästa sättet är att köpa en smart mediaspelare (även känd som en streamingenhet) och koppla upp den till din tv:s HDMI-ingång. Smarta mediaspelare finns i alla former och storlekar (och smarta operativsystem). Så det är viktigt att du väljer en mediaspelare som fungerar bra med andra enheter i ditt hem som din smartphone, smarta högtalare, surfplatta, dator och dina smarta hemprodukter. För det beror helt på hur väl dina enheter och din smarta TV kan interagera med varandra.

Till exempel, om dina familjemedlemmar främst använder en Android-smarttelefon och surfplatta, bör du föredra att köpa en Android TV-baserad smart mediaspelare. Om du är djupt investerad i Apples ekosystem bör du välja en Apple TV. Om du är någon som har många Alexa-kompatibla smarta högtalare och smarta hemenheter bör du förmodligen köpa en Fire TV-enhet.

Så du måste kontrollera följande saker innan du väljer mediaspelare för din befintliga TV:

  1. Vilket operativsystem smartphone och surfplatta?
  2. Vilket ekosystem använder dina smarta högtalare och smarta hemprodukter?

Tänker du spela på din TV?

Har du en befintlig dator eller bärbar dator som ligger runt den använder du inte längre aktivt?

Android TV-baserad mediaspelare eller Chromecast

Om du och dina familjemedlemmar mest använder Android-smarttelefoner och surfplattor är det bästa valet att använda en Chromecast eller en Android TV-baserad smart mediaspelare. Och det beror på att dessa enheter har Google Case, som enkelt kan användas för att strömma din favoritmusik och dina favoritvideor antingen lokalt eller videoljud- och videoströmningsappar som Netflix, Prime Video, Spotify, YouTube och mer. Den senaste versionen av Google Chromecast kostar 3299INR och den kan strömma musik och videor direkt via internet. Den kommer dock inte med en fjärrkontroll, så du måste vara beroende av en smartphone eller surfplatta. Den nya Chromecast med Google TV kommer med en fjärrkontroll, men den är inte tillgänglig i Indien än.

Sedan finns det Android TV-baserade enheter som Xiaomi Mi TV Stick, Nokia Media Streamer, Realme 4K Smart TV Stick, MarQ av Flipkart Turbostream. Dessa enheter kör fullfjädrat Android TV OS och kommer med en fjärrkontroll, vilket innebär att du inte behöver förlita dig på en smartphone eller surfplatta för att styra mediauppspelningen och volymen. De har också inbyggda appar för ljud- och videoströmning. Och de fungerar perfekt med din Android-smarttelefon, surfplatta, smartklocka och Google Home-baserade smarta högtalare. De har även Google Assistant, som du kan använda via fjärrkontrollen för att få svar på dina frågor, söka information på internet och styra smarta hemprodukter. Mi Box 4K kan till och med spela upp 4K 60fps HDR10-videor direkt.

Om du inte vill ha två enheter, en för att strömma videor och en annan för att titta på traditionella TV-kanaler, bör du titta på Android TV OS-baserade set-top-boxar som Airtel Xstream Box, DishTV Smart Hub och Tata Sky Binge+. Sådana enheter kostar runt 4000 INR och kan inte bara strömma live-TV-kanaler utan även köra appar för strömning av ljud och video (även känd som OTT-appar). En enhet kan göra allt.

By Triforce

Lämna ett svar

Relaterade artiklar

  • Hur man tar Bort Skadlig Programvara från Mac