Smarta Funktioner i WhatsApp som du bör Veta – Bästa Tips!

WhatsApp är världens mest populära app för snabbmeddelanden just nu och med stor marginal. Det finns över 2 miljarder WhatsApp-användare runt om i världen.

Det är inte utan anledning. Snabbmeddelandeappen har dussintals funktioner och låter användare skicka texter, emojis, stickers, bilder, GIF:er och videor. Den erbjuder till och med gratis ljudsamtal, gruppsamtal, videosamtal och gruppvideosamtal. Du kan till och med skicka pengar med WhatsApp!

Även om du kanske är medveten om alla ofta använda WhatsApp-funktioner som att skicka meddelanden, ta emot eller ringa samtal och dela filer, kanske du inte känner till alla dess dolda funktioner. I den här artikeln har vi listat några coola WhatsApp-tips och tricks som hjälper dig att använda WhatsApp som ett proffs.

Bästa WhatsApp-tips och tricks

I den här artikeln kommer vi att förklara följande WhatsApp-tips och tricks:

 • Hur anpassar jag WhatsApp-meddelandetoner?
 • Hur kontrollerar du vem som är din mest kontaktade vän på WhatsApp
 • Hur tar du bort äldre skickade WhatsApp-meddelanden för alla
 • Hur pausar jag uppspelning av WhatsApp-status?
 • Hur sparar man någons WhatsApp-status?

1. Hur man anpassar WhatsApp-meddelandetoner

Visste du att du kan ställa in olika aviseringstoner för olika kontakter på WhatsApp? Till exempel en aviseringston för dina vänner och en annan för familjemedlemmar. Inte bara det. Du kan ställa in en anpassad ton för meddelanden och en annan anpassad ton för samtal. För att göra detta, utför stegen som nämns nedan:

Öppna WhatsApp och klicka på kontakten som du vill ha en anpassad avisering för Klicka nu på deras profil, och du bör kunna se ett alternativ som heter ’ Anpassade aviseringar’. Klicka på Anpassad Underrättelse. Nu, aktivera ’Använd anpassade aviseringar genom att klicka på kryssrutan på dess högra sida.

Nu klickar du på ’ Aviseringston’ och välj önskad ton. Detsamma gäller ringsignalen. Du kan klicka på ’Ringsignal’ och välj den ringsignal du väljer från listan.

2. Hur man kontrollerar vem du delar flest filer med på WhatsApp

 1. Öppna WhatsApp och klicka på Trepunktsknapp längst upp till höger på skärmen.
 2. Nej, klicka på ’Inställningar
 3. Klicka på ’Lagring och data’.När du klickar på ’Hantera lagring’, kan du se vem du har delat flest filer med på WhatsApp. Du hittar detta under Chattar avsnitt på skärmen.
 4. Det här avsnittet visar dig också hur mycket lagringsutrymme som är fyllt och kvar på din smartphone, alla stora filer och filstorleksdata för varje kontakt på din WhatsApp.

3. Hur man tar bort äldre skickade WhatsApp-meddelanden för alla

Vi vet alla att WhatsApp tillåter radering av meddelanden för alla i chattråden. Funktionen är dock endast tillgänglig tills kontakter i chatttråden inte har sett meddelandet. Men det finns ett knep som låter dig ta bort äldre meddelanden som andra redan har sett.

 1. Öppna WhatsApp och öppna chattråden dit du har skickat ett meddelande eller fil som du nu vill ta bort sändningen. Kontrollera datum och tid för sändningen och anteckna det.
 2. Gå nu till telefonens Inställningar-app och ändra tid och datum för din telefon till de angivna.
 3. Öppna WhatsApp igen och gå till det specifika meddelandet som du vill ta bort eller avsända.
 4. Nu trycker du länge på det specifika meddelandet eller filen. Nu kommer du att se ’Radera’-alternativet (betecknat med en soptunna-formad ikon) på den översta raden. Klicka på ’Radera’-ikonen.
 5. Nu kommer en popup-meny att visas. Klicka på ’ Ta bort för alla’. Och voila! Du har tagit bort meddelandet eller filen för alla i den chattråden. Ingen kan se det längre.

4. Hur man pausar uppspelning av WhatsApp-status med ett snyggt trick

Är du trött på att klicka och hålla ett statusmeddelande bara så att du kan se det tydligt? Tja, det finns ett snyggt knep som du kan använda så att du kan hålla WhatsApp-statusen pausad utan att du behöver hålla den med fingret. Så här kan du göra det.

 1. Öppna WhatsApp och klicka på ’Status’ fliken.
 2. Hitta nu kontakten vars status du vill se och klicka på deras profilstatus.
 3. När deras status börjar spela, tryck på telefonens skärm med tre fingrar genast. Detta pausar statusuppspelningen och du kan ta bort fingrarna från skärmen och fortsätta titta på statusuppdateringen så länge du vill.

Det är ganska användbart, eller hur!

5. Hur man sparar någons WhatsApp-statusuppdatering

Vill du spara någons WhatsApp-status? Du kan enkelt göra det genom att följa denna procedur. Den här funktionen fungerar dock bara på Android-smarttelefoner.

 1. Öppna WhatsApp och visa WhatsApp-statusen som du vill spara.
 2. Öppna nu en filhanterare-app på din Android-smarttelefon och låt den visa dolda filer. Eftersom varje märkes Android-smarttelefon eller surfplatta använder en annan filhanterarapp, kan alternativet att visa dolda filer vara annorlunda.
 3. När du har hittat det alternativet och aktiverat det, navigera till denna mapp: com.whatsApp >WhatsApp >Status. Här kan du hitta WhatsApp-statusen du letar efter.
 4. Kopiera nu filen och lagra den i valfri annan mapp som du väljer.
By Triforce

Lämna ett svar

Relaterade artiklar