Hur man ställer in WhatsApp på fyra olika enheter

WhatsApp hade avslöjat en mycket efterlängtad funktion förra månaden: stöd för flera enheter. Funktionen avslöjades av Facebooks vd Mark Zuckerberg tidigare i år, och i juli 2021 började Facebook-ägda WhatsApp äntligen rulla ut stöd för flera enheter för beta-användare. Med WhatsApp-stöd för flera enheter kan du använda samma WhatsApp-konto på minst 4 icke-telefonenheter utan att behöva ha en aktiv internetanslutning på den primära enheten.

I den här artikeln kommer att diskutera hur man ställer in WhatsApp på fyra olika enheter och använder samma WhatsApp-konto. Men innan vi fortsätter, låt oss kolla in vad som är WhatsApp-funktionen för flera enheter.

Vad är WhatsApp-funktionen för flera enheter?

Du kanske är medveten om att om du använder WhatsApp på ett skrivbord eller en webbläsare, behövde du ha en smartphone med dig för aktivering och båda enheterna måste ha aktiv internetanslutning hela tiden . Med WhatsApp-funktionen för flera enheter kan du nu använda samma WhatsApp-konto på minst fyra olika enheter som inte är telefoner—WhatsApp Web, WhatsApp Desktop för Windows, WhatsApp Desktop för macOS och Facebook Portal—även om din smartphone inte gör det har internetanslutning.

Detta betyder att även om telefonens batteri är slut kan du fortfarande komma åt WhatsApp på dessa fyra länkade enheter. Varje gång du skickar ett meddelande, en bild, kommer dessa åtgärder att utföras av samma medföljande enheter istället för den primära enheten (smarttelefon i ett tidigare fall). Du kommer dock fortfarande inte att kunna använda samma WhatsApp-konto på två olika smartphones.

Tidigare använde WhatsApp telefonens app som den primära enheten, och alla andra plattformar som WhatsApp Web var tvungna att förlita sig på denna anslutning. Men nu har WhatsApp uppdaterat sin arkitektur så att du kan använda samma WhatsApp-konto på fyra enheter.

Företaget nämnde i ett blogginlägg att den här nya funktionen bevarar sin integritet och end-to-end-kryptering samtidigt som den möjliggör den nya upplevelsen. För att uppnå WhatsApp-stöd för flera enheter, nämner WhatsApp att man var tvungen att tänka om WhatsApps arkitektur och designa nya system för att möjliggöra en fristående upplevelse med flera enheter. Tillsammans med upprätthållande av integritet och end-to-end-kryptering har WhatsApp också sett till att dina data – kontaktnamn, chattarkiv, stjärnmärkta meddelanden och mer – på alla enheter förblir synkroniserade.

Hur man använder samma WhatsApp-konto på fyra olika enheter

WhatsApp Multi-Device är för närvarande endast tillgängligt för dem som använder WhatsApps betaversion, och den nya funktionen kommer att vara alla andra användare under den kommande månader. Nedan följer proceduren som du måste följa om du vill använda WhatsApp-funktionen för flera enheter:

Android 12 Beta 5-uppdatering rullas ut till Pixel-smarttelefoner Inför stabil release

Om du använder en stabil WhatsApp-version måste du registrera dig för WhatsApp betaversion på Android eller iOS, beroende på vilket operativsystem din smartpho ne uses.

Klicka nu på de tre -prickikon som finns längst upp till höger i appen.

Du kommer att se ’Länkade enheter’ alternativet. Du måste trycka på den.

När du har tryckt på den kommer du att se ’Multi-device Beta’ alternativ. Tryck på den och tryck på ’ Gå med i Beta’.

Efter att ha gått med i betaprogrammet kommer WhatsApp att visa dig ett meddelande om att när du går med i betan måste du länka dina medföljande enheter igen genom att skanna QR-koden.

Öppna WhatsApp Web eller Desktop-appen på din PC eller Mac.

Skanna QR-koden som visas på WhatsApp Web eller Desktop-appen via telefonen. När skanningen är klar kommer ditt WhatsApp-konto att länkas till telefonens app. Det är allt. Du kan nu använda samma WhatsApp-konto på skrivbordet eller webben, utan att din primära enhet (smarttelefon) behöver ha en aktiv internetanslutning.

Efter dig slutför hela processen vi förklarade ovan, en lista kommer att visas som visar de enheter som du har länkat ditt WhatsApp-konto till. Om du inte längre vill använda WhatsApp på någon av dina länkade enheter kan du trycka på dem och logga ut.

Notera: Om du inte använder din primära smartphone på över 14 dagar eller har internetuppkoppling kommer dina länkade enheter att kopplas bort.

Begränsning av WhatsApp-funktioner för flera enheter

WhatsApp Business-användare kan inte redigera sina företagsnamn eller etiketter från WhatsApp Web eller Desktop.

Hittills har WhatsApp inte nämnt något datum för när denna nya funktion kommer släppas till alla dess användare. Enligt WhatsApp är WhatsApp-stödet för flera enheter tillgängligt för användare i begränsade länder. Vi kan förvänta oss att WhatsApp släpper WhatsApp-stödet för flera enheter till alla användare före slutet av 2021.

Har du börjat använda WhatsApp-funktionen för flera enheter? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

By Triforce

Lämna ett svar

Relaterade artiklar