Hur man säkerhetskopierar data på Xiaomi-smarttelefoner

Om du äger en Xiaomi-smarttelefon eller planerar att köpa en, kanske du funderar på sätt att säkerhetskopiera data på din befintliga enhet. Men det är inte det enda fallet när du vill säkerhetskopiera data på din Xiaomi-smarttelefon. Du kanske planerar att byta till en ny smartphone eller bara vill hålla din data säker och säker. I något av dessa fall kan säkerhetskopiering av dina värdefulla data göras på olika sätt.

Lyckligtvis är det ganska enkelt att ta en säkerhetskopia av dina data på en Xiaomi-smarttelefon. Det finns många alternativ som du kan följa för att säkerhetskopiera data på din Xiaomi-enhet. För att hjälpa dig att nå ditt mål har vi skapat en uttömmande guide. Vi har förklarat alla sätt genom vilka du kan säkerhetskopiera data på en Xiaomi-smarttelefon.

Olika sätt att säkerhetskopiera data på din Xiaomi-smarttelefon

I första hand finns det tre sätt att säkerhetskopiera data på din Xiaomi-telefon

  1. Online Backup (Cloud Backup)
  2. Säkerhetskopiering på din PC/laptop
  3. Säkerhetskopiering på en annan smartphone

Det finns också en fjärde metod. Säkerhetskopiera data på den befintliga telefonen, men vi rekommenderar det inte eftersom du kan förlora den säkerhetskopian om något händer med din telefon.

1. Online Backup (Cloud Backup)

Säkerhetskopiering av data online kommer med många fördelar. Till att börja med behöver du inte oroa dig för att av misstag förlora data som lagras på en fysisk enhet. Lokala säkerhetskopior har alltid en tendens att raderas på grund av oförutsedda olyckor, som en felaktig skivfunktion. Dessutom är en lokal säkerhetskopia, ja, lokal, och om du vill hämta den måste du vara i närheten av enheten du tog säkerhetskopian på.

Som jämförelse är en molnbackup tillgänglig över hela världen. Molnsäkerhetskopior är mer pålitliga, säkra, mångsidiga, tillgängliga och jämförelsevis billigare.

När det gäller att ta en säkerhetskopia av din Xiaomi-smarttelefon och spara den online, verkar Google Drive vara det enklaste, bekvämaste och säkraste valet. Android-smarttelefoner har inbyggt stöd för säkerhetskopiering av Google Drive, och det finns inget behov av att lita på tjänster från tredje part. Google Drive kan automatiskt säkerhetskopiera enhetsdata i originalkvalitet (bilder, videor och andra mediefiler), textmeddelanden, samtalsloggar och mer.

Metod 1: Säkerhetskopiering Xiaomi telefondata till Google Drive
Alternativ 1: Aktivera säkerhetskopiering till Google Drive från enhetsinställningar

Du kan aktivera automatisk säkerhetskopiering till Google Drive via appen Inställningar på din Xiaomi-smarttelefon. Allt du behöver göra är att navigera till Inställningar > Google > Säkerhetskopiering Säkerhetskopiera till Google Drive.

För att avsluta säkerhetskopieringsprocessen måste du trycka på knappen Säkerhetskopiera nu, och voila! Datan på din Xiaomi-telefon kommer att börja säkerhetskopieras till Google Drive. Det kan ta några minuter för denna process att slutföras.

Alternativ 2: Ladda upp filer på Google Drive via Google Drive Smartphone-app

Denna metod kräver lite mer manuell intervention, men är fördelaktig om du vill säkerhetskopiera utvalda data och inte hela innehållet som är tillgängligt på din Xiaomi-enhet. För att använda den här metoden måste du se till att du har Google Drive-appen på din Xiaomi-smarttelefon.

Om du inte gör det kan du ladda ner det gratis från Google Play Store och logga in på ditt Google-konto. När du är inloggad behöver du bara trycka på den rödfärgade + ikonen i det nedre högra hörnet av skärmen och välj Ladda upp från popup-menyn. Oavsett vilka filer du behöver säkerhetskopiera kan du enkelt ladda upp dem med den här metoden.

Alternativ 3: Säkerhetskopiera filer på Google Drive med hjälp av skrivbordet

Tekniskt sett kan säkerhetskopiering av din Xiaomi-enhetsdata på Google Drive enkelt göras med någon av de två första metoderna, men om du vill lita på att ditt skrivbord utför åtgärden kan du göra det också.

För detta måste du ladda ner appen Google Drive på din stationära dator , logga in på ditt Google Drive-konto och gör en rad inställningar. Programvaran skapar sedan automatiskt en virtuell hårddisk (dubbad Google Drive) på din dator.

Nu är uppgiften ganska enkel. Du behöver bara ansluta din Xiaomi-enhet till skrivbordet och klistra in data på Google Drive-disken. All data som du klistrat in synkroniseras automatiskt till Google Cloud, och du skulle kunna hämta den var som helst och på vilken enhet som helst genom att helt enkelt logga in på ditt Google-konto.

Alternativ 4: Säkerhetskopiera filer på Google Drive via webbläsare

Alternativt kan du också säkerhetskopiera din Xiaomi-enhetsdata på Google Drive med hjälp av Google Drive-webbplatsen. Logga bara in på ditt konto och klicka på Min enhet > Ladda upp filer/Ladda upp mapp och ladda upp filerna till din Google Drive. Detta är praktiskt om du vill hålla din data sorterad och inte vill förväxlas med oorganiserad data senare.

Metod 2: Säkerhetskopiera Xiaomi-telefondata till Mi /Xiaomi Cloud

Xiaomi förser sina användare med en inbyggd molntjänst, kallad Mi Cloud (nu kallad Xiaomi Cloud), vilket är ett av de enklaste sätten att säkerhetskopiera din Xiaomi-telefondata. Det är dock värt att notera att Xiaomi bara tillåter upp till 5 GB lagringsutrymme på Mi/Xiaomi Cloud gratis och om du vill lagra mer data måste du köpa extra utrymme på ditt Mi/Xiaomi Cloud-konto.

Nokia C20 Plus med 6,5-tums HD+-skärm, 3GB RAM, Android 11 Go Edition lanserad i Indien: pris, specifikatione

Dessutom finns det en utmaning med kompatibilitetsproblem om du vill överföra dina filer till ett annat märkes telefon med den här metoden. Att säkerhetskopiera din Xiaomi-telefondata med Mi/Xiaomi Cloud visar sig därför vara en hållbar lösning om du senare vill hämta den på samma enhet, på en stationär eller en ny Xiaomi-enhet. Hur som helst, så här kan du göra det:

Lås upp din Xiaomi-telefon och gå tillInställningar > Konton

Knacka påMi-konto menyalternativ. Se till att du har loggat in på ditt Mi-konto

Hitta Säkerhetskopiera och återställa och tryck på Säkerhetskopiera enheter

alternativ

Hitta Xiaomi Cloud Backup

-funktionen och aktivera den

Besök i.mi.com från en internet- aktiverad enhet (dator, mobiltelefon)

Bläddra bland filerna som du har synkroniserat och ladda ner dem utan krångel

Att säkerhetskopiera din Xiaomi-telefondata med Mi/Xiaomi Cloud är ganska enkelt och om du vill återställa dina filer är det heller ingen raketvetenskap. Gå helt enkelt till Inställningar > Konton > Mi-konto > Xiaomi Cloud > Återställ från säkerhetskopia, och du skulle kunna återställa data till din Xiaomi-telefon.

2. Säkerhetskopiera data på Xiaomi-smarttelefonen på din PC/laptop

Metod 1: Säkerhetskopiera din Xiaomi-telefondata till skrivbordet med Mi PC Suite

Xiaomis Mi PC Suite är en skrivbordsapplikation som hjälper användare att enkelt säkerhetskopiera och återställa data på sina Xiaomi-smarttelefoner. Eftersom verktyget har utvecklats av Xiaomi kommer du inte att möta många problem när du använder det, och det är en relativt problemfri upplevelse helt och hållet.

Du kan överföra kontakter, anteckningar, videor, appar, musik och foton från din Xiaomi-smarttelefon till din dator, vilket verkar vara lite mindre omfattande än de andra metoderna på vår lista, men är fortfarande ganska praktiskt till viss del. Återigen är verktyget tänkt att användas inom Xiaomis ekosystem, och att överföra filer från din Xiaomi-telefon till en telefon från ett annat märke med Xiaomi Mi PC Suite är inte den bästa lösningen där ute.

I alla fall, om du vill använda Xiaomi Mi PC Suite, här är vad du behöver göra:

Installera Mi PC Suite på ditt skrivbord

Anslut din Xiaomi-telefon till den bärbara datorn med en USB-kabel och ge din dator tillgång till att extrahera data med filöverföringsläget

Mi PC Suite kommer automatiskt att känna igen din enhet och huvudgränssnittet dyker upp

Härifrån kan du se vad det är kan säkerhetskopiera, och sedan kan du klicka på knappen Backup

för att överföra filer från Xiaomi-telefonen till skrivbordet

När du vill återställa den säkerhetskopierade datan måste du göra följande:

Anslut din Xiaomi-telefon till Mi PC Suite

Klicka på Återställning

-knapp

Välj den säkerhetskopia som du vill ska återställas

Bekräfta detsamma och data kommer att återställas på din enhet

By Triforce

Lämna ett svar

Relaterade artiklar